Raul Clemeniuc: „Am dat de un colectiv minunat”

Raul Clemeniuc este unul din jucătorii ajunși în această iarnă la Aurul Brad. Are aproape 16 ani și a impresionat de la debut. A marcat în două meciuri amicale consecutive și a arătat că poate fi o piesă importantă în încercarea de a rămâne în Liga 3. Juniorul venit de la Oradea este convins că acest obiectiv va fi îndeplinit.

Cum ai ajuns la Aurul?

În vară tatăl meu a fost contactat de conducerea clubului. Nu am putut să vin de atunci, pentru că trebuia să particip la stagii de pregătire în Italia. Credeam că pot rămâne, dar până la 16 ani nu pot. Așa am decis împreună cu tata și cu impresarul meu, Cătălin Sărmășan, să vin din iarnă.

Cum ți se pare echipa?

Echipa e destul de tânără, cu câțiva băieți cu experiență, de la care am multe lucruri de învățat.

Ce știai de Aurul înainte să vii aici?

Tatăl meu fiind din Brad și jucând aici, vă dați seama că am aflat multe lucruri frumoase si glorioase ale echipei din trecut. O adevărată istorie! De prezent știu că în tur lucrurile nu au mers prea bine și sper din suflet să îndreptăm balanța.

Cum te-au primit băieții?

Fiind cel mai mic mă așteptam la ce e mai rău. Dar am dat de un colectiv minunat, care îmi place mult.

Care este trecutul tău fotbalistic?

Chiar dacă am doar 15 ani si jumătate, am 11 ani de fotbal. Am început fotbalul la FC Bihor la aproape 5 ani (antrenor Lucian Ulici și apoi Gheorghe Silaghi), la 11 ani la LPS Oradea pentru a juca în Liga Elitelor, unde după jocurile bune de la Turneul Speranțelor U13 am ajuns la lotul național. Un merit important pentru performanța mea îl are antrenorul Gheorghe Ghiț, pe care îl respect mult. În vara anului trecut am făcut pasul la seniori Club Atletic Oradea, Liga 4, pentru a mă pregăti de Italia (antrenori Claudiu Mutu și Stelică Farcău). Acum sunt cu voi aici, unde vreau să demonstrez ce pot.

Care sunt punctele tale forte?

Viteză, forță, detentă, execuție, simt bine poarta, lovesc bine cu ambele picioare, deși sunt stângaci.

Cum crezi că poți ajuta echipa?

Prin aportul meu bun în fața porții sper să dau multe goluri. Defensiv stau bine. Pot juca mijlocaș stânga și fundaș stânga. Ajut cu ce pot, dacă trebuiee intru și în poartă 🙂

Cine e idolul tău în fotbal?

Idolul meu în fotbal este Robert Lewandowski, deoarece îmi place cum joacă și cum e și în afara stadionului.

Unde va fi Aurul la final de campionat?

Obligatoriu salvarea de la retrogradare. Acolo unde o echipă ca Aurul trebuie să fie, cel puțin Liga 3. Hai Aurul!!!💛🖤

Foto: Marius Clemeniuc

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *